Subvencionisanje preduzeća na sajamskim nastupima

Bez autora
Feb 22 2011

Potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu Ištvan Pastor, danas je potpisao ugovore sa korisnicima podsticajnih sredstava za subvencionisanje troškova sajamskih nastupa, koje će realizovati u Evropi i Srbiji. U prvoj konkursnoj grupi našlo se 39 preduzeća, koja su konkurisala za sredstva podrške radi sajamskih nastupa u inostranstvu. Reč je o iznosu od šest miliona dinara, od čega je četiri miliona namenjeno pojedinačnim subvencijama, odnosno kompanijama, dok su dva miliona dinara dobile turističke organizacije u Vojvodini. Za nastup na domaćim sajamskim manifestacijama, ukupno je odobreno 38 subvencija, čija vrednost iznosi pet miliona dinara. U okviru ovog iznosa, tri miliona dinara je raspoređeno kompanijama, a dva miliona dinara, takođe je usmereno u turizam.

Potpisani ugovori za subvencionisanje preduzeća na sajamskim nastupimaPotpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu Ištvan Pastor, danas je potpisao ugovore sa korisnicima podsticajnih sredstava za subvencionisanje troškova sajamskih nastupa, koje će realizovati u Evropi i Srbiji.

U prvoj konkursnoj grupi našlo se 39 preduzeća, koja su konkurisala za sredstva podrške radi sajamskih nastupa u inostranstvu. Reč je o iznosu od šest miliona dinara, od čega je četiri miliona namenjeno pojedinačnim subvencijama, odnosno kompanijama, dok su dva miliona dinara dobile turističke organizacije u Vojvodini.

Za nastup na domaćim sajamskim manifestacijama, ukupno je odobreno 38 subvencija, čija vrednost iznosi pet miliona dinara. U okviru ovog iznosa, tri miliona dinara je raspoređeno kompanijama, a dva miliona dinara, takođe je usmereno u turizam.

Ovo je dugoročna podrška koja ima vredne efekt,  a u okviru dosadašnjih deset konkursa za subvencionisanje pojedinačnih sajamskih nastupa u Evropi, Sekretarijat je podržao čak 208 malih i srednjih preduzeća sa ukupno 38,2 miliona dinara. Današnji ugovori omogućiće našim kompanijama da se pojave u evropskim centrima poput Moskve, Amsterdama, Berlina, Budimpešte, Milana i Zagreba.

Na osnovu dosadašnjih sedam raspisanih konkursa u okviru podrške nastupima na sajmovima u zemlji, subvencionisano je ukupno 319 malih i srednjih preduzeća sa 46,7 miliona dinara.

Ulaganje u sajamske nastupe je isplativ i vredan potez, a Pokrajinski sekretarijat za privredu ovom podrškom vojvođanskim preduzećima želi da olakša pojavljivanje kako na domaćim, tako i na stranim sajamskim manifestacijama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik